Şubat Ayı başında iki değerli müzik öğretmenimizi yitirdik. Henüz 26 yaşında yaşamına son veren ARZU YAPICIOĞLU, 2 Şubat 2016 günü Kastamonu’da; 67 yaşında yitirdiğimiz DURHAN GEZEN ise 4 Şubat 2016 günü İzmir’de son yolculuklarına uğurlandı.
Karabük Yenice İlçesi Yortan Ortaokulu Müzik Öğretmeni ARZU YAPICIOĞLU’nu 31 Ocak 2016 günü yitirdik. Yarı yıl tatili içinde Kastamonu Koru Köyündeki ailesinin yanına giden Arzu Yapıcıoğlu burada intihar ederek yaşamına son verdi. Henüz 26 yaşında iken yitirdiğimiz Arzu Yapıcıoğlu’nun cenazesi, yapılan otopsi ve soruşturma işlemlerinn ardından 2 Şubat 2016 günü Kastamonu Koru Köyünde toprağa verildi.
Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalını 2013 yılında bitiren ve arkadaşları arasında güleryüzüyle, sevecenliğiyle, meslek sevgisiyle tanınan ARZU YAPICIOĞLU’nun acı kaybı, büyük üzüntü yarattı.
Arzu Yapıcıoğlu’na Allah’tan rahmet; ailesine, öğrencilerine, arkadaşlarına ve meslek topluluğumuza başsağlığı dileriz.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Müzik eğitimcisi ve Orff çalgıları yapımcısı DURHAN GEZEN’i 3 Şubat 2016 günü yitirdik. Durhan Gezen 4 Şubat 2016 günü İzmir Konak Hakim Efendi Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.
Meslektaşımız Durhan Gezen’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve meslek topluluğumuza başsağlığı dileriz.
DURHAN GEZEN
1949 yılında Fethiye’ de doğdu. İlköğrenimini köy okulunda yaptı. 1961 yılında Isparta – Gönen İlköğretmen Okuluna girdi. 1967 yılında Gazi Eğitim Enstitüsüne girdi. Burada Prof. Eduard Zuckmayer’in daha sonra, aynı yıllarda Ulusal bestecimiz Muammer Sun’ un öğrencisi oldu. 1970 yılında Gazi Eğitim Enstitüsünden mezun oldu.
Bir süre orta öğretimde müzik öğretmenliği yaptı. Bu arada çok ilgili olduğu piyano onarımı ve akordu konusunda değişik hocalarla çalışarak bu konuda uzmanlaştı. Bu alanda 1974 yılında atölye açtı. 1978 yılında Buca Eğitim Enstitüsü Müzik Eğitimi bölümüne atandı. Burada “Kulak Eğitimi Solfej” ve “Çalgı Bakımı ve Onarımı” derslerini 15 yıl yürüttü. Bu yıllarda ( 1978 – 1980 ) Orff çalgılarının yapımıyla ilgili araştırmalar ve denemeler yaptı. 1980 yılından itibaren özel atölyesinde, bu çalgıları fiilen yapmaya başladı.
Ankara ve İzmir’ de bazı okullar (ana okulları ve özel okullar) bu çalgıları eğitimde kullanmaya başladı. Eğitim Enstitüsü, Eğitim Fakültesi olduktan sonra da Öğretim Görevlisi olarak görevini ve Orff üretimlerini sürdürdü. Fakültede öğrencileriyle “Büyük Orff Orkestrası”nı kurarak, her yıl önemli konserler verdi.
Orff çalgıları ülkemizde ilk kez 1980 yılında (o yıllarda DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünde öğretim görevlisi olan) Durhan GEZEN tarafından yapılmaya başlanmıştır. Çalgıların yapılması için gereken malzemelerin ülkemizde bulunmamasına rağmen, yapım ve kalite artırımı mücadelesi sürmüş ve bu çalgıların ülke müzik eğitimine katılması için çaba göstermiştir.